Slik holder du kontakten med en langdistanse-date

Å date er både gøy og spennende. Det er en tid der man snakker mye med den samme personen, og bruker tid på å bli kjent med hverandre. Mange tyr til online dating, og dette fenomenet er nå blitt utrolig populært. Det er en god måte å date på hvis man vil kikke litt rundt på markedet, eller hvis man vil date noen som ikke bor samme sted som deg. Dette kan for eksempel være om man vil finnen seg en dame fra Thailand eller Filipinene.

Den eneste ulempen med dette er at man jo ikke kan møtes fysisk med det samme. Etter hvert kan man kanskje ta en tur og hilse på hverandre, men i starten vil man gjerne vente litt. Så, hva gjør man for å holde kontakten og ikke minst opprettholde romantikken?

Ty til teknologi

En god ide er å ty til teknologien, fordi den kan bringe deg så nærme en annen person som mulig, uten å faktisk være sammen. Vi hører hele tiden om tech nyheter, og om spennende apper vi kan bruke til kommunikasjon. Den vanligste er nok en app for chatting, enten på selve dating siden, eller andre apper som WhatsApp, Telegram og Messenger. Det finnes likevel utrolig mange andre apper som går litt videre fra kun melding, og som lar deg komme enda tettere på personen du dater.

Vær med hverandre live

En av dem er for eksempel apper som FaceTime, Zoom og Teams. Dette er apper for video-chatting, som gjør det litt hyggeligere å snakke sammen. Da kan man tross alt se personen mens man snakker med de, og det er det nærmeste man kommer å være sammen, når man rent faktisk ikke er sammen.

Oppdater med bilder

Andre apper er laget for å kommunisere med bilder, for eksempel Snapchat. Her kan man oppdatere hverandre med små bildeknips fra hverdagen. Det kan være alt fra hvor du er til hva du spiser, eller hvordan du ser ut i dag. Apper som dette gjør det lettere å se hverandre oftere fordi bildene forsvinner etter hvert og er mer uhøytidelige.

Små påminnelser i hverdagen

Hvis du er ute etter litt mer unike og morsomme måter å minne daten din på deg, kan du for eksempel laste ned appen Nujj. Da kan du legge til personen du dater, og hver gang du rister på telefonen din, så får partneren din en notifikasjon i form av at mobilen vibrerer. På denne måten kan man sende små hint uten at det er en fullstendig samtale eller et bilde.

Lær mer om daten din

Happy Couple er en morsom app som er perfekt hvis du nettopp har møtt en ny person, og dere ønsker å lære mer om hverandre. Her kan dere nemlig lage og ta en quiz om den andre personen. Quizen inneholder 10 nye spørsmål hver dag, og er en kjapp og morsom ting dere kan gjøre sammen. Det er perfekt for å bli kjent, og ikke minst holde den romantiske gnisten levende!