Hvordan du finner din vakre russiske dame på en trygg måte kan du se her.

HVA ER EN SCAM?

Dypest sett, så er det et lurenummer hvor en ensom mann over Internettet skriver med en attraktiv angivelig kvinne fra Russland, Ukraina, Hviterussland etc. Hvor kvinnen ikke er interessert i mannen, men derimot i å lure pengene fra ham…

Spennende kvinne fra Russland

Raskt er ”kvinnen” (lokkematen) tilsynelatende blir forelsket i sin nye Internett-bekjentskap og kort tid etter begynner hun å planlegge sin reise for å se mannen personlig.

Pengeproblemer oppstår, og motstrebende ber hun ham om å hjelpe ”henne” med penger til hennes visum og billetter. Veldig ofte forteller hun at det kun er et mindre beløp, og hun vil være i stand til å betale ham tilbake raskt.

Om mannen er enig så vil ”kvinnen” sette alle sine krefter i å gjøre ”hennes” reisedetaljer ferdige. ”Hun” virker overrasket over å finne ut at det er forskjellige dyre krav som ”hun” skal overholde før hun kan fly ut av landet.

Disse formodede kravene omfatter normalt visum, og utgifter til visum og transport til et sted hvor hun kan få visum. ”Hun” vil ydmykt be om økonomisk hjelp igjen.

Om mannen er bestemt på å hjelpe henne så sender han penger igjen og igjen.

Men hele tiden vil nye problemer oppstå og ”hun” vil bli frastjålet noen penger eller ”hun” blir skadet eller syk, eller kan plutselig bli arrestert, eller hennes leilighet kan bli oversvømmet eller brennes ned.

Svindelen vil fortsette så lenge mannen er villig til å fortsette med å sende penger for å hjelpe sin ”russiske prinsesse” med a komme seg gjennom sine mange forhindringer.

Lokkematen vil holde ”hans kjærlighet” i live ved jevnlige chatter med han på telefonen eller sende ham beskrivelser av ”hennes” erotiske fantasier.

Typiske elementer i en svindel som kvinnen vil be om hjelp til:

 • Pass, visum, billetter.
 • Reiseforsikring.
 • Bøter for manglende offisielt registrering av deres opphold i Moskva.
 • Økonomisk pengestøtte (”lommepenger”, ”reisepenger”, ”penger for å vise til tollvesenet”, ”penger for å vise til ambassaden”)
 • Penger til å betale et lån eller et realkredittlån.
 • Akutte medisinske utgifter til jenten eller hennes slekninger (sykdom, bilulykke, dødsfall i familien).
 • Kausjonspenger/å betale bøter for mindre ”tilfeldige” overtredelser av loven.
 • Skatter som angivelig skyldes tidligere pengeoverførelser.
 • Løsesum penger/gjeld til mafiaen.
 • Luksusvarer (mobiltelefoner, klær osv)

Det offeret for lureriet dog innser er imidlertid at bak alle forførende bilder og bak alle de varme og lidenskapelige brev skules en kynisk og manipulerende kvinne seg…

La oss se på svindel i flere detaljer.

Faser i dating scam

Fase #1: å finne ofrene

En svindler finner normalt en rekke bilder av en attraktiv jente 18-45 år gammel kvinne (eller om svindleren selv er en attraktiv jente så bruker hun sine egne bilder) og plasserer personlige annonser i så mange internasjonale datingkataloger som mulig.

En masse av svindlere søker aktivt nye potensielle ofre i steder for å vente på at ofrene skal komme til de. Svindlere bruker ofte store online datingnettsider til å nærme seg sine potensielle ofre.

Mange ofre rapporterer at de har mottatt den første e-posten fra svindler ”ut av det blå”, og at de aldri har tilhørt noen datingside.

ADVARSEL! Om en dame fra Russland kontakter deg først på en stor datingside, eller om hun sender deg en e-post ut av ingenting så er det typisk snakk om en russisk datingsvindler.

Fase #2: ”grooming” av ofrene

Etter en stund vil brevene fra enslige menn fra hele verden begynne å ankomme i hennes mailinnboks. Den kvinnelige svindleren svarer positivt på alle sammen, og prosessen begynner.

Da det er en masse brev som skal besvares så har svindleren normalt ikke evne til å besvare de alle sammen individuelt. Derfor er det et standard sett av romantiske brev som finnes, og svindleren bruker typisk disse før-skrevede brevene til å svare alle de potensielle ofrene. Som et resultat av å bruke de settene med før-skrevede brevene så vil svindleren ha en tendens til å ignorere spørsmål innsendt til de, eller når de svarer på spørsmål så vil de svare de kun i starten eller i slutten av hver tekst.

Så om du ikke får et individuelt svar på dine spørsmål så burde du bli mistenksom…

vakker kvinne fra UkrainaTypisk 2 typer svindlere

Faktisk er det to kategorier av russiske datingsvindlere: en ”seriell svindler” og en ”personlig tilgang” svindler.

”Seriell” type er veldig mye mer vanlig å se, ikke fordi det er flere av de som arbeider, men fordi de tilnærmer seg så mange ulike ofre på kort tid, slik at det ser ut som om det er en masse av de. ”Seriell” svindlere er de som sjeldent er oppmerksomme på samtalen og har tendens til å ignorere spørsmål og sende en kjede av før-skrevne e-poster til flere hundre bestemte ofre. De håper at en liten prosentdel av dere ofre (kanskje 5-10%) vil la seg lure likevel.

De ”personlige metodene” for svindlere er mer sjeldent å komme over – men ikke nødvendigvis fordi det er mindre av de, men fordi dere arbeid er langt mindre synlig. Disse svindlerne har mye høyere ”kvalitet” av jobben. De er mer oppmerksomme på detaljer, de vil svare på alle spørsmål og de er veldig oppmerksomme på samtalen.

De har en mye bedre ”responsrate” fra deres siktede ofre. Men historien og tricks er alle som i de vanlige serielle svindlerne. De vil hele tiden be om penger for reiseutgifter.

I brevene hennes er svindleren normalt veldig smigrende, romantisk og forførende. Svindleren forklarer hvert enkelt potensielle ofre at han/hun føler ”noe spesielt” om ham. Nesten alle svindlere forteller ofrene deres at ”dette er den første gangen hun bruker Internettet for å møte en mann”.

For å fremskyve prosessen vil svindleren ”forelske” seg i hver av de potensielle ofrene innen de to til seks neste ukene. Noen ganger på samme tid vil mange svindlere meddele at deres årlige ferietid (normalt 2 uker) skjer snart, så det er snart mulighet for å møtes.

Min egen erfaring med en svindler

Jeg har selv gjennom noen forløp med en snill og vakker kvinne – Helena – som noenlunde fulgte dette beskrevne forløpet opplevd svindel. Du kan lese mer om min egen historie om en ukrainsk dame her om et svindelforsøk, men heldigvis oppdaget jeg det i tide 🙂

Samtidig varierer vargiheten av ”set up” fasen betydelig. Noen svindlere snakker om kjærlighet og ber om penger innen 10 dager, mens andre kan skrive og svare i 6-8 måneder før de spør noen om penger.

Unngå fellene ved å bruke et seriøst dating byrå:)

Fase 3: kvinnen ber om penger

Når det faktum at scammeren er ”dypt forelsket” er veletablert, er det at scammer begynner den reelle forberedelse. ”Hun” blir mye mer ivrig etter å møtes personlig, så hun beslutter seg for å finne ut om hva som er hennes muligheter er med tanke på visum og billettpris på reisen.

Svindleren vil annonsere den gode nyheten (at hun har funnet ut av hvordan du får et visum) i en av de brevene, kort tid etter å ha forklart henne udødelig kjærlighet. Hun vil fortelle at hun har funnet ut av alt som hun har bruk for, for å motta et turistvisum (jobbe, studere). Hun vil være kjempeglad og begeistret for muligheten. Hun vil forklare i detaljer hvor mye det vil koste å få visum og billetter, og hvordan du sender det nødvendige beløpet til henne for å få tingene i gang.

Mange svindlere starter først med en liten pengesum – $ 350- $ 500 for visumet eller eventuelt pass. Noen svindlere vil også be om ”hotellpenger” til deres hotellopphold i Moskva mens de sender inn deres visumsøknad til ambassaden. Noen svindlere tilbyr å betale for visum selv (som en ”god tro” handling).

Neste stopp i svindelen

Etter ”visumet” er mottatt, ber svindleren typisk om penger til å kjøpe flybilletter – normalt omkring $ 700- $ 1800. Noen svindlere tilbyr å betale for billettene selv. Men så oppdager de at billettene angivelig koster mer enn svindleren har råd til selv, og så spør de offeret om å ”splitte” omkostningene til billettene.

Mange svindlere vil på dette tidspunktet hevde at de gikk videre og inngikk en avtale med et reisebyrå. Dette reisebyrået vil angivelig håndtere alle juridiske papirarbeid og billettene, og nå vil svindleren komme opp med den nødvendige mengden penger for billettene innen en bestemt dato.

Noen felles trekk som vi ser i denne fasen av korrespondansen er at:

 • de fleste svindlerne hevder at de vil anvende et turistvisum, mens andre svindlere spesialiserer seg på å hevde at de er berettiget til et studerende visum eller et arbeidsvisum.
 • Oftest vil svindleren foreslå å gå gjennom et reisebyrå som kan arrangere alt fordi de har ”gode kontakter i ambassaden”. Om offeret tilbyr å kjøpe billetter til henne online, vil svindleren insistere på å uansett bruke hennes eget reisebyrå uansett.
 • Det meste av tiden er den eneste kontakten som er fastsatt av ”reisebyrået” en e-post adresse.
 • At ”reisebyråer” ikke kan akseptere kredittkort til betaling. De spør om kontakt betaling som dere eneste betalingsmetode, påtvinger offeret til å bruke Western Union eller MoneyGram.
 • Noen svindlere skriver at de allerede har et arbeidsvisum til offerets land, men mangler penger til billetter.
 • Alternativt kan scammer foreslå at du gir henne dine kredittopplysninger og hun vil arrangere penger som skal bli overført til ditt kredittkort. IKKE gi henne noen kredittkort eller bankkontoopplysninger!!!
 • Om offeret tar lokkematen og sender det ønskede beløpet vil svindleren sannsynligvis sende en reiseplan med datoer og tall. Om offeret prøver å få et flyselskap til å bekrefte bestillingen, vil han sannsynligvis finne ut at bestillingen faktisk er gjennomført. Trikset er at svindlere får refundert flybillettene i siste øyeblikk og får full refusjon

Også svindel med dokumenter

Noen svindlere vil også sende et skannet bilde av deres ”visum” eller ”billetter”. Disse dokumentene, som med svindlerne sitt pass, er enkelt nok data-redigerte bilder.

Eksempel på et svindlet dokument

Unngå disse fellene ved å bruke dette online datingbyrået som jeg kun har hørt godt om og som har gratis innmelding

Skulle du kanskje også være interessert i kvinner fra Ukraina, så er det her mer om dating med ukrainske jenter og ukrainske kvinner online  og så er det mer om ukrainske damer her.

Tilbake til russiske damer